diumenge, 20 de febrer del 2011

Ressenya de llibres

T'ha agradat un llibre i vols compartir-lo? Doncs envia la ressenya d'un llibre que ja hagis acabat de la biblioteca d'aula. Una ressenya és un escrit breu amb el qual descrivim i valorem el contingut d’un llibre, d’una pel·lícula, d’una obra de teatre, d’un concert, d’una exposició o de qualsevol altra manifestació cultural. La ressenya combina informació objectiva i anàlisi crítica. La ressenya ha de tenir l'estructura següent:

Títol:
Autor:
Editorial:
Any d’edició:
Nombre de pàgines: 
Gènere:
Ressenya: has de fer un resum del llibre (entre 5 i 8 línies) i una breu valoració (si el recomanaries o no, per què el recomanaries o no, a quin public el recomanaries, etc.). El resum l'has de fer sense explicar el final i redactar-lo d’una manera atractiva per cridar l’atenció del possible lector.
Nom i cognoms de l'alumne/a: 

Recorda que els exercicis d'expressió escrita penjats al bloc són imprescindibles per a l'avaluació de la matèria de llengua catalana.

37 comentaris:

  1. Títol: El cas del quadre desaparegut
    Autor: Jordi Sierra i Fabra
    Editorial: La Galera
    Any d’edició: 1998
    Nombre de pàgines: 173 pàgines
    Gènere: Misteri
    Ressenya:
    -Es un grup d’ alumnes de l’ ESO que van de visita a la mansió Viladecans, on els alumnes van a veure la joia de la mansió, un Picasso. Mentre els alumnes estan de visita a la mansió, el quadre desapareix. Llavors no saben qui ha sigut el lladre i en Poli, un dels protagonistes, i els seus amics intentaran esbrinar qui ha sigut el responsable del robatori. Durant l’ història passaran magnifiques aventures .
    Aquest llibre jo el recomanaria. Principalment per els nois i noies entre els 12 i 13 anys. El recomano perquè es un llibre que et fa passar molta bona estona gaudint de la lectura. També està bé perquè t’ intenta introduir dintre de la pell del personatge.

    Sergi Rueda Monforte

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Títol: Les cròniques de Nàrnia- El nebot del mag
    Autor: Gabriel Janer Manilla
    Editorial: Andres Bello
    Any d’edició:
    Nombre de pàgines:253
    Gènere: Novel·la

    La histròria tracta sobre la creació de Narnia. En Peter, la Polly, el senyor Andrew i la Jaden gràcies a uns extranys anells els permet viatjar entre mons. Ells arriben a Narnià, i veuen com l'Aslan, a partir d'un cant màgic, crea les plantes montanyes, valls, rius i animals fantàstics d'aquell món. Per desgràcia, la Jaden, només arribar-hi, s'escapa, ja que es una brixa maligna. Ella vas ser qui va crear el mal a Nàrnia. L'Aslan, l'encarrega a en Peter que detingui a la bruixa, i a partir d'aquí, passen fets espectaculars.
    Aquest llibre m'ha agradot molt, el recomanaria, perquè un cop estas ficat a l'història, gaudeixes llegint-lo.

    ResponElimina
  4. Títol:
    La volta al món en 80 dies
    Autor:
    Jules Verne
    Editorial:
    Barcanova
    Any d’edició:
    2001
    Nombre de pàgines:
    0-331
    Gènere:
    Aventura/ Ciència ficció
    Ressenya:
    • A l’any 1872, Phileas Fogg, anglès, ric i excèntric forma part d’un club del londinenc Reform- Club. Els membres d’aquest club, mentre juguen a cartes i prenen els seus licors, debaten tota mena d’idees i s’arriben a barallar dialècticament per la mes remota idea.
    En una d’aquelles tardes de club, en Phileas parlava amb Andrew Stuart sobre com el món s’anava fent cada vegada més petit gràcies a noves tecnologies i descobriments, i en el punt més àlgid de la conversa, Phileas Fogg entestat a demostrar que té la raó anuncia que ell mateix, amb la companyia del seu fidel criat Rossinyol, donarà la volta al món en 80 dies i que pagarà vuit mil lliures si no ho aconsegueix. Mr. Stuart i els altres tertulians del club ho accepten i les cases d’apostes de Londres comencen a escampar la notícia per tota la ciutat.
    Però en l’agosarada juguesca de Phileas Fogg comencen a aparèixer altres interessos externs, fins i tot l’acusen en el robatori del Banc d’Anglaterra.
    Fogg, per aconseguir el seu objectiu, utilitzarà tots els mitjans de locomoció que tindrà al seu abast: trens, vaixells, cotxes i fins i tot un elefant i un trineu.
    • Jo, un cop havent-lo llegit trobo que és un molt bon llibre ja que la seva lectura és molt distreta i divertida i a la vegada obtens molts coneixements sobre geografia i logística. També el final el molt interessant malgrat que passa un fet inesperat que ara no us desvetllaré però que crec que us sorprendria.
    Recomano la lectura d’aquesta novel•la a tothom, però sobretot a adolescents com jo que per desgràcia no tenim costum de la lectura.
    Nom i cognoms de l'alumne/a: Arnau Aumedes Simona

    ResponElimina
  5. Títol: Harry Potter i les Relíquies de la Mort
    Autor: J.K.Rowling
    Editorial: Empúries
    Any d’edició: 2008
    Nombre de pàgines: 736, dividit en 36 capítols
    Gènere: Fantasia
    Ressenya:
    El llibre tracta sobre la historia d’en Harry, que ha de destruir els horrocruxes per destruir el malvat nigromant Voldemort i els seus cavallers de la mort. En Harry destruirà tots els horrocruxes mentre que visita el Cau de Goldric, el Ministeri de Magia, Hogwarts. En aquesta aventura en Harry descubrirà l’origen del seu poder i el lligam amb el Voldemort, i tambè descubrirà les relíquies de la mort.

    A mi m’ha agradat molt el llibre perquè soc un fan d’aquesta saga, i li posaria un 10. El meu tros preferit és el de la història de Severus Snape.

    Nom i cognoms de l'alumne/a: Oriol Resina Sancho

    ResponElimina
  6. Títol: En Roman i la guerra.
    Autor: Sebastià Sorribes
    Editorial: Barcanova
    Any d'edició: 2006
    Nombre de pàgines: 239
    Gènere: Novel·la
    Ressenya:
    ·Es tracta d'un noi que viu en el període de la guerra. El seu pare, la seva mare i la seva germana petita, han mort durant els bombardejos del enemics. La causa d'aquesta guerra era perquè l'estat no volia que els tambors ocupin aquells territoris i mata-ven a tots aquells que eren tambors.
    En Roman i un amic que tenia que es deia Fura, ajudaven a tots els nens i nenes que s'havien quedat sense família.
    En la seva casa, en el subsol, la seva mare tenia un magatzem de roba, i en Roman va vendre aquesta roba i amb els diners que havia guanyat, es volia anar en un altre lloc on la guerra no existís.
    Al final surt d'aquella ciutat a on la guerra afectava més, però no es va sol, sinó amb en Fura i els nens.
    Recomano aquest llibre a tota la gent que li agradi llegir aquest tipus de llibre. És un llibre molt interessant que quan el llegeixes et dona la impressió de que tu mateix estigues formant part d'aquella desesperada gent que només volia la pau. És un llibre que contén moltes sorpreses al seu interior i en el que hi ha molta aventura.

    Stefania Fuguliu

    ResponElimina
  7. TÍTOL: El cas del quadre desaparegut
    AUTOR: Jordi Sierra i Fabra
    EDITORIAL: La Galera
    ANY D’EDICIÓ: Març del 2008
    NOMBRE DE PÀGINES: 173 pàgines
    GÈNERE: Narrativa
    RESSENYA: La mansió de Viladecans obre les portes perquè un grup d’estudiants pugui veure la seva joia principal, tot un Picasso. Però durant la visita, el quadre misteriosament desapareix. Un dels estudiants, en Poli, és fill d’un policia i n’ha heretat l’instint. I per això comença a investigar-ho amb els seus companys.
    OPINIÓ PERSONAL: Aquest llibre m’ha agradat bastant perquè té molta intriga. També passen moltes aventures extraordinàries i molt interessants. M’ha cridat l’atenció perquè és un llibre que està escrit de manera que et poses a la pell dels personatges. El recomanaria a gent jove que li agradin les intrigues i amb ganes de passar una bona estona.

    Albert Riera

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Títol: ELS FANTASMES DE VENÈCIA
    Autor: Octavi Egea
    Editorial: PLANETA&OXFORD
    Any d’edició: Març de 2005
    Nombre de pàgines: 123
    Gènere: misteri
    Ressenya:
    Aquest llibre va de que tres joves, la Gemma, l’Oriol, i el Gerard van a Venècia amb la intenció de gaudir del carnaval i conèixer Venècia. Però a Venècia hi ha fantasmes que coneixen la història d’una relíquia que va d’amagatall en amagatall des de temps antics. Tots tres acaben ficats en una sessió d’espiritisme amb una mèdium cega, un assassí a sou i una nena sense carn ni ossos. Però res ni ningú no és ben bé el que sembla. El recomano perquè aquest llibre, quant vas llegint, cada cop va sent més interessant. Encara que el principi és una mica avorrit.

    Guillem Canelo

    ResponElimina
  10. Títol: Alba
    Autor:Enric Larreula i Vidal
    Editorial: La Galera
    Any d’edició: 1997
    Nombre de pàgines:152
    Gènere: Narrativa

    Unes de les protagonistes principals és l’Alba, una noia de catorze anys, que va agafar una malaltia molt greu, però no va exercir mai de malalta.
    Com que a ella li agradava molt estudiar, fer teatre, llegir i escriure va continuant fent-lo, però amb dificultats...
    Ella dia dia s’esforçava tant per a que es recuperés del seu malalt, que aquest esforç i lluita diaria ha quedat recollida en aquest llibre, que es demostra en el seu diari personal i que pretén ser un reconeixement a la seva valentia i les seves ganes de viure.
    M’ha agradat bastant aquest llibre, el trobo molt interessant pel meu gust. En aquest llibre podem reconèixer totes les coses que tenim i no valorem, cosa que aquesta nena té unes ganes de viure impressionants i valora les poques coses que té. El recomanaria a la gent jove.

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Títol: No és cap crim enamorar-se
    Autor: José María Plaza
    Editorial: Edebé
    Any d’edició: 2005
    Nombre de pàgines: 192
    Gènere: Narrativa

    Ressenya:
    Un noi s’enamora d’una noia que va al seu institut però no la coneix. Fa tot el possible i més per saber coses d’ella. Durant tota la historia se li passen pel cap moltes coses. Quan les intenta fer esta tan nerviós que no pot pensar i algunes coses no li surten del tot bé com ell imaginava.
    Aquest llibre a mi m'ha agradat i el recomanaria principalment als nois i noies de 13 anys, perquè és una novel•la juvenil.

    ResponElimina
  13. Títol: Kazan el gos llop
    Autor: James Oliver Curwood
    Editorial:Roure de can roca
    Any d’edició:2007
    Nombre de pàgines: 245
    Gènere:Aventures
    Una meravellosa novel.la de la natura. Els seus protagonistes són Kazan, un gos llop i la seva companya, una fidel lloba. Kazan estima i odia, confia, tem, manifesta tendresa i fúria.Té uns sentimentsmolt semblants als d'un ésser humà. Els envolten els boscos amb tot el seu misteri i les seves contradiccions: la seva majestat, la seva pau, les seves lluites sagnants, les seves aromes, la seva llibertat i la seva soledat. Però també els éssers humans intervenen en el relat, basicament per mal perquè representen els caçadors el seu pitjor enemic.

    ResponElimina
  14. Ressenya

    Títol: Un Nadal diferent.
    Autor: John Grisham
    Nombre pàgines: 215
    Editorial: Proa
    Any d’edició: 2002
    Gènere: Novel•la
    Ressenya:
    - La Nora i en Luther Krank, decideixen no fer el Nadal ja que la seva filla Blair ha anat a viure al Perú per treballar.
    Van decidir trencar la tradició i no comprar arbre, ni llumetes de colors, ni fer felicitacions, ni preparar la gran festa de cada any. La raó perquè no el celebressin era que volien gastar els seus diners en fer un viatge a les illes del Carib.
    Quan ho tenien tot preparat, els va sorgir una inesperada sorpresa...

    ResponElimina
  15. Títol: L'alquimista
    Autor: Paulo Coehlo
    Editorial: Planeta
    Any d'edició: gener de 2007
    Nombre de pàgines:199
    Gènere: Aventures
    Ressenya:Explica les aventures d'en Santiago, un jove pastor d'Andalusia que un dia abandona el seu poble per anar a buscar un tresor. Durant el viatge aprèn a escoltar els dictats del cor i el llenguatge que està més allà de les paraules.
    És un llibre molt interessant que t'ensenya a reflexionar sobre les diferents situacions que et posa la vida. També m'agrada molt el autor, ja que sap escriure molt bé.

    ResponElimina
  16. Títol: El monstre dels Sargassos.
    Autor: Joan de Déu Prats.
    Editorial: Barcanova.
    Any d’edició: 2006.
    Nombre de pàgines: 114.
    Gènere: Aventura/fantasia.
    Ressenya: La Laia, en Marc, i l’Oriol, un noi que veu les coses abans de que passin, es queden atrapats dins d’un dirigible que es perd en una tempesta. Mentre sobrevolen el mar dels Sargasson el dirigible es desinfla i aconsegueixen caure al damunt d’un galió embarrancat. En aquest galió s’hi troben a en Naf, un jove pescador de les Bermudes que es va refugiar allà despès d’un naufragi. L’Oriol sap que sota aquelles aigües s’amaga alguna cosa esgarrifosa, i en Naf els parla d’un monstre mig home mig amfibi... Després d’una perillosa aventura descobreixen qui s ‘amaga darrere d’aquest monstre.
    Nom i cognoms de l'alumne/a: Laura López Guardado.
    És un llibre bastant breu, i encara que no t'agradi gaire llegir és fàcil d'acabar-se'l. Té bastanta aventura i això a que no puguis deixar de llegir. Jo recomanaria aquet llibre a nens i nenes d'entre 11 i 13 anys.

    ResponElimina
  17. Títol: Cul de sac
    Autor: Gemma Lienas
    Editorial: Empúries
    Any d’edició: 2005
    Nombre de pàgines: 110 pàgines
    Gènere: Aventura
    Resum: Aquest llibre tracta de un home que es diu Joan, viu amb la seva dona (Júlia) i el seu fill (Ramon). Treballa en una botiga on hi ven de tot. Aquesta família no té masses diners i a vegades en Ramon no podia anar a llocs on els seus amics si que hi podien assistir. Un dia pel carrer es troba a un antic company, en Quim i li proposa ser camell com ell, per aconseguir diners, com que la seva família va tan apurada ell ho accepta. Amb un grup d’amics d’en Quim comencen a repartir-la. Vet aquí que la policia va atrapar a un d’ells, però per sort en Ramon es va posar escapar i van marxar a casa de una noia (Macarena). Ella li explicà la seva vida i que tenia sis germans que els mantenir –ha ella. Després d’aquesta aventura la vida continua igual, però de ben segur en passaren més.
    Recomanaria aquest llibre a joves adolescents perquè malauradament hi han molts que passen per aquest món, i amb aquest llibre es poden adonar del que estan fent i reaccionar davant de aquestes situacions. També d’altres joves es poden posar a la pell del protagonista, així aprenen les conseqüències i és una lectura que no és gens pesada i gaudeixes i disfrutes llegint.
    MARIA ESTIRADO

    ResponElimina
  18. Títol: Les rates malaltes
    Autor: Emili Teixidor
    Editorial: Cruïlla
    Any d'edició: 2006
    Nombre de pàgines: 173
    Gènere: Misteri

    Ressenya:
    El llibre tracta d'en Adjutori, que mentre feia els deures, el van trucar del despatx del seu pare, a la facultat de medicina. La trucada deia que li portés immediatament la clau del seu laboratori perquè algú havia robat unes rates que havien tastat uns medicaments. Allà en la facultat en Tori es va trobar al seu pare en un passadís, el qual li va preguntar que què hi feia allà. En Tori va contestar que era allà perquè algú l'havia trucat des del seu despatx explicant-li lo de les rates. Al entrar al laboratori algú havia robat les rates i la població de Barcelona corria perill.
    Recomanaria aquest llibre per als joves de 13-15 anys, que els hi agradi investigar. És una mica llarg però no es fa gens pesat llegir-lo.
    Antonio Simón

    ResponElimina
  19. Títol: Les cròniques de Nàrnia- El nebot del mag
    Autor: C.S. Lewis
    Editorial: Andres Bello
    Any d’edició:
    Nombre de pàgines:253
    Gènere: Novel·la

    La histròria tracta sobre la creació de Narnia. En Digory, la Polly, el senyor Andrew i la Jaden gràcies a uns extranys anells els permet viatjar entre mons. Ells arriben a Narnià, i veuen com l'Aslan, a partir d'un cant màgic, crea les plantes montanyes, valls, rius i animals fantàstics d'aquell món. Per desgràcia, la Jaden, només arribar-hi, s'escapa, ja que es una brixa maligna. Ella vas ser qui va crear el mal a Nàrnia. L'Aslan, l'encarrega a en Digory que defensi a Nàrnia, i a partir d'aquí, passen fets espectaculars.
    Aquest llibre m'ha agradot molt, el recomanaria, perquè un cop estas ficat a l'història, gaudeixes llegint-lo.

    ResponElimina
  20. titol: L'okupa de cervells
    Autor: Miquel Pujaó
    Editorial: barcanova
    Any d'edició: 2007
    Num de pagines: 148

    Aquest llibre es basa en els adolescents. L'Oscar n'es el protagonista i s'intrudueix dins el cap dun company de classe perque li agrada la seva novia i vol sortir amb ella i ho manilula to per sortir amb ella...

    ResponElimina
  21. Títol: El pa de la guerra.
    Autor: Deborah Ellis
    Editorial: Baula.
    Any d’edició: 2003.
    Nombre de pàgines: 127.
    Gènere: Realisme crític.
    Ressenya: La Parvana és una noia afgana d’onze anys, viu a Kabul amb els talibans. Un dia ells van a buscar al seu pare i se’l emporten a la presó i la Parvana es queda sola amb la seva mare i la seva germana, per tant ningú pot sortir al carrer perquè són dones i ella s’ha de vestir com un noi i fer-se passar per noi per comprar aliments per la seva família.
    És una bon llibre molt interesant per saber el que han de viure moltes dones a l’Afghanistan.

    ResponElimina
  22. Títol: Sebastian Darke, Príncep dels Bufons.
    Autor: Philip Caveney.
    Editorial: Bromera.
    Any d’edició: 2007
    Nombre de pàgines: 328
    Gènere: Aventures
    Ressenya:
    En Sebastian Darke és un bufó que vol arribar a ser com el seu pare, un dels bufons més famosos de la història. El problema està en que no té gaire gràcia i ningú riu mai dels seus acudits. Llavors, tant per seguir els passos del seu pare com per sortir de la pobresa ell i la seva mare, emprèn un llarg viatge a terres desconegudes per oferir els seus serveis com a bufó de la cort de Keladón. Però no estarà sol: amb el seu inseparable company Max, un bufalop parlant que no calla ni sota l’aigua, i amb en Cornelius, un soldat nan amb la força i valentia de tres exèrcits junts, viuran moltes aventures i perills, fins i tot hauran d’enfrontar-se amb el rei. Degut a que, en arribar al castell, la princesa serà coronada però el rei no ho voldrà permetre, de cap de les maneres, amb tota una sèrie de maleses que li té ben preparades per que no pugi al tron. Derrotarà en Sebastian al rei?
    • Opinió del llibre: Al principi, el llibre no em va cridar molt l’atenció, però, més en davant, em va començar a enganxar, i no vaig parar fins que me’l vaig acabar. És un llibre d'aventures, amistat, amor, enganys... És molt emocionant i a mi m’agrada moltíssim. Sempre que llegeixes aquest llibre, pots acabar partint-te de riure, o menjant-te les ungles per l’intriga. Si us agrada l’aventura i divertir-vos us dic que aquest és el llibre que busqueu. Si el llegiu, i de veritat us agrada i no voleu quedar-vos amb l’intriga, podeu llegir la segona part (Sebastian Darke, Príncep dels pirates) i la tercera (Sebastian Darke, Príncep dels exploradors). Anima’t a conèixer les inoblidables aventures d’aquests personatges i no esperis més, llegeix el llibre, que és molt interesant.

    ResponElimina
  23. TÍTOL: El millor detectiu del món
    AUTOR: Glòria Gómez de la Tia
    EDITORIAL: Bruño
    ANY D'EDICIÓ: 20000
    NOMBRE DE PÀGINES: 142
    GÈNERE: Aventures
    RESENYA:
    A la ciutat de Gastamolt s'ha produït un gran robatori.
    El batlle vol saber, tant sí com no, qui ha esta el lladre i retrobar el material perdut.
    però, per a aconseguir-ho, necessita el millor detectiu del món: l'Alfred Sensefred.
    I... qui és l'Alfred?
    És un bon detectiu?
    Aconseguirà trobar totes les pistes?
    esbrinarà la clau i sabrà qui és el malfactor?
    Som-hi! Descobrim-ho!
    OPINIÓ DEL LLIBRE:
    Aquest llibre mel vaig començar a llegir a l'escola a la que anava abans. Quan ens el vam acavar a l'escola m'el vaig llegir unes quantes vegades més, aquest resultat de rellegir-lo unes quantes vegades em va motivar molt i des de ara nomes llegeixo llibres d'aventures.
    Sònia Sola

    ResponElimina
  24. Títol: Tristany i Isolada
    Autor: Pere Danès i Montserrat Morera
    Editorial: Casanova
    Any d’edició: 2005
    Nombre de pàgines:108
    Gènere: Llibre de Cavallers
    Ressenya:
    el llibre va cobre un valent cavaller que es diu Tristany fill del germà del rei . Tristany es fort i molt bon espaser per això es converteix en un dels millors cavallers del regne. Els nobles d'allà aprop tenen molta enveja de Tristany i intentant que el rei al faci fora del regne explicant que Isolda,la esposa del rei , li es in fel am Tristany .
    Isolda es la jove mes vella del regna i el rei no esta d'acord a compartir-la.
    Aquest llibre se'l recomano a tota la gent que li agradin els llibres d'aventures i d'amor .
    Mariona Lasus Ortega

    ResponElimina
  25. Títol: La Mirada Ferida
    Autor: Mireia Companys Tena
    Editorial: LLegim
    Any d’edició: 2005
    Nombre de pàgines: 91
    Gènere: Drama
    Ressenya:
    Tot comença a Sarajevo la capital de Bosnia. La novel·la és protagonitzada per Goran un noi de 10 anys. Durant la guerra dels Balcans van matar a la família d'en Goran i ell es va refugiar en un camp de refugiats fins que la guerra va finalitzar. Com que Sarajevo estava destrossat i era impossible viure se'n va anar cap a Barcelona. Allà es va assabentar de qui eren els que van assassinar a la seva família, encara que ells també havien mort el seu fill Alexandro, un noi amb el que ell havia jugat abans de que la guerra comences, encara era viu. En busca de venjança en Goran va viatjar fins Sarajevo on es va instal·lar a casa d'un amic de la família d'en Karim. En Goran va observar tot el que feia l'Alexandro: on treballava, on estudiava, qui era la seva xicota...La seva intenció era treure-li tot com els seus pares li havien tret a ell. Finalment el Goran es va adonar de que l'Alexandro també havia patit tant o més que ell. I decideix que a Sarajevo ja no té cap motiu per quedar-se.
    Valoració: El llibre m'ha agradat molt a apart de que era curt era molt interesant, perque aixi et dones conta de les conseqüències que comporta la guerra, com a la gent que t'estimes, la teva casa, l'escola , el treball i en aquest cas en Goran va perdre la seva infantesa.
    Alicia Martinez Horna

    ResponElimina
  26. TÍTOL: Vols ser el nòvio de la meva germana?
    AUTOR: Maite Carranza
    EDITORIAL: Edebé
    ANY D'EDICIÓ:2006
    NOMBRE DE PÀGINES:142
    GÈNERE:
    RESSENYA: L'Alícia es una nena de onze anys que te una germana que es diu Sònia. Es van de vacances i l'Alícia li vol trobar un novio a la seva germana per que la deixi en pau. Amb el seu amic Pastanaga es ficaran unes mini aventures amb la veïna L'Antonieta. Recomano el llibre perque es divertit els problemes que té la Sònia.

    ResponElimina
  27. TÍTOL: Tirant a Anglaterra.
    AUTOR: Jaume Fuster-sento.
    EDITORIAL: Eliseu Climent
    ANY D'EDICIÓ: 1992
    NOMBRE DE PÀGINES: 40
    GÈNERE: Còmic
    RESENYA:

    En Tirant coneix a Guillem de Varoic i aquest li explica com ser un bon cavaller i també li dóna un llibre de cavalleria.
    Tirant va Anglaterra per assistir a la boda del rei i rebre l'ordre de cavalleria. En Tirant es juga la vida en molts casos. Rep ferides mortals i ferides lleus. S'enfronta amb el senyor de Vilesermes. Si voleu saber com acaba aquesta batalla i més coses només teniu que llegir-lo. Finalment en Tirant ... ho sento no puc explicar més coses! Us el recomano!!

    VALORACIÓ:
    Aquest còmic m'ha agradat molt i el tornaria a llegir! Li dono un 9.

    ResponElimina
  28. Títol: El fantasma de Kilmory
    Autor: Alan C. McLean
    Editorial: Bruño
    Any d’edició: Desembre de 1993
    Nombre de pàgines: 127
    Gènere: Aventura

    Ressenya:
    ·Tracta sobre un noi que es diu Neil ,i que s'en va a Escòcia de vacances ell sol. En Neil anava a casa dels seus oncles, i te uns somnis molt estranys en els se li apareix un home, que tenia la barba roja. A en Neil li encanta anar de excursió, tenir aventures i encara mes després d'haver conegut a la seva cosina, l'Elsbeth, que també li agrada molt anar de excursió a la muntanya. Peró tot es complicara desprès de que els somnis d'en Neil es barregin amb la vida real.
    Opinió personal: Aquest llibre m'ha agradat molt perquè l'autor, ha aconseguit barrejar el mon d'en Neil “la vida real” amb els seus somnis i això m'ha agradat, a mes de totes les aventures en les que es fiquen el i la seva cosina.

    Sergio Plaza

    ResponElimina
  29. Títol: M.A.X
    Autor: Àngel Burgas
    Editorial: la Galera
    Any d’edició: 2003
    Nombre de pàgines: 221
    Gènere: Aventura

    Ressenya:
    Aquest llibre tracta de dos adolescents que viuen a l'Empordà i que es connecten a un joc virtual que han de triar un dels jocs semblant a la vida real. Estan fent un treball de la recerca.
    OPINIÓ PERSONAL: El llibre es molt de aventura i de intriga. A mi no m'ha agradat gaire però no es que sigui lleig. Però la veritat és que si que el recomano però a la gent que li agradi moltíssim l'aventura i la intriga.
    Aquest llibre el recomano per els nens i nenes de 12 cap a dalt.

    Melanie Espejo Suarez.

    ResponElimina
  30. La mirada ferida.

    Mireia Companys Tena.

    Llegim

    1a edició: octubre de 2005
    2a edició: juliol de 2006

    87 pàgines

    Drama


    Ressenya:

    La mirada ferida es un llibre de drama que tracta d'un nen de nomes 11 anys i arriba la guerra al seu poble, y ell amb la seva família han de marxar a un camp de refugiats. Els seus pares moren per el camí, i en Goran es queda sol.
    Ami el llibre m'ha agradat, no me l'he llegit sencer, però el que me llegit m'ha agradat.
    El recomanaria a tothom, sobretot al public que li agradi llegir des de els 13 anys als 15.

    ResponElimina
  31. TÍTOL: La pluja als llavis
    AUTOR: Eulàlia Canal
    EDITORIAL: Barcanova
    ANY D'EDICIÓ:Març de 2010
    NOMBRE DE PÀGINES:124
    GÈNERE:
    RESSENYA:La Jana és una noia que viu amb la seva mare i el seu germà ,
    després de la mort del seu pare la Jana va canviar.
    Cada nit obre el seu diari personal i comença a escriure tot el que li ha passat en tot el dia
    La Jana un dia va anar al cementiri i va coneixer a una ànima que es deia Július.
    El seu pare sempre li deia que algun dia li ensenyaria el horitzo pèr qué era el seu somni
    La Jana i el seu germà es porten super bé fins i tot cada nit li explica el mateix conte
    perquè li agrada com li conta...
    La Jana per el correu va conèixer a un mag , ell té gairebé la mateixa edat de la seva mare
    ella intentava fer que es tornessin amics.
    La Jana li agradava un noi que era dibuixant que es deia Alexis . Ella no s'havia que fer quant es sentia sola
    s'anava al cementiri per parlar amb el Július ,la Jana va trobar a l'habitació del seu pare la seva foto de quan esncara era jove i va veure que s'ha semblava molt al Július .
    La Jana quant va s'haver que el Alexis tenia novia no s'havia que fer i va anar al cementiri
    llavors, el Alexis la va trobar allà i quant va començar a ploure es quant el Július desaparèixer.
    L'Alexis li va donar un pató a la galta i la tenia mullada per la pluja ell li bolia donar un pató als
    llavis i els tenia mullats per la pluja.
    Ells van començar a parlar per el correu i li va demanar un conssell a la Jana li va dir que
    a ell li agradava una noia mes jove que ell ,li va dir que ella tenia nomes diset anys i ell era mes gran pèr qué tenia vint-i-dos i tenia por que ella no vulgues tenir una relació amb aquella noia ,
    llavors la Jana es va donar conta que parlava d'ella i li va dir que estigui segur de ell mateix i que li digui a aquella noia lo que sentia . I que aquella noia que la Jana es pensava que era la novia del Alexis nomes eren amics i que li ajudava a oblidar tots els problemes i res mes .

    IMANE CAHOUACH GUELLA

    ResponElimina
  32. TÍTOL: Un cadàver per sopar
    AUTOR: Olga Xirinacs
    EDITORIAL: Columna Jove
    ANY D'EDICIÒ: 2005
    NOMBRES DE PÀGINES: 125
    GÈNERE: Novel·la

    Iris és una noia que estudia periodisme i vol escriure una novel·la d'assasins menjadors de carn humana, però ho volia escriure a partir de notícies que ja havien passat a la seva ciutat, volia un personatge de ficció creat per ella, inventat. Pensa que té un assasí prop de casa seva però es coneixen i al final descubreix que ell tambè es escriptor.

    M'ha agradat perquè això d'assasins és interesant tambè per totes les seves aventures però el que mès m'ha sorprès ha sigut l'imaginació de aquesta noia: Iris.
    El recomenaria perquè es entretingut e interesant i això fa que quan el llegeixes sempre vols continuar amb el altre capítol.

    ResponElimina
  33. TÍTOL:Sóc una adolescent!
    AUTORA:Núria Roca
    EDITORIAL:RBA La Magrana
    ANY D’EDICIÓ:Març del 2005
    NOMBRE DE PÀGINES:47
    GÈNERE:Instructiu
    RESSENYA:
    Aquest llibre no es un d’aquells llibres en el qual t’expliquen faules de contes amb dracs,princeses o prínceps,sinó que t’ajuda a entendre una mica millor la etapa d’alts i baixos que estem passant actualment,la adolescència.
    Aveguades t’auràs preguntat perquè et surten granets a la cara,perquè et surt pèl per tot arreu,perquè comencès a tenir més aproximitat als nois,etc.L’adolescència esta plena de canvis,tant de cos com de manera de pensar,tot això et crea dubtes.Per això aquest llibre et dona consells i explicacions per tots aquests dubtes que tens.

    Aquest llibre m’agrada molt perquè et serveix,per diro d’alguna manera,com a guía per a aquests dubtes que et planteges.Algun cop m’han preguntat que es l’adolescència per a mi?I jo la resposta més simple que he pogut respondre ha sigut:
    -Es l’etapa on experimentes molts canvis i en la que et prepares per a ser adult.
    I ara quant m’ho tornin a preguntar ja podre respondre de una manera mes clara i completa.
    Jo ho recomano per a les NOIES de 13 a 17 anys perquè es un llibre molt complet i amb un llenguatge molt planer per a que tu ho puguis entendre millor i puguis veure les coses amb més claritat i també a ajudarte a respondre aquestes qüestions que tens.
    Judith Verdaguer Sanchez

    ResponElimina